Samsung Solutions gaat verder met Samsung Artik IoT Cloud

Samsung Solutions zal Artik Cloud, Samsungs commerciële Internet of Things (IoT) en mobiele platform, opnemen in de dienstverlening. Middels de Artik Cloud gaat Samsung de concurrentie aan met het Azure platform van Microsoft en het Bluemix platform van IBM.


Het Artik platform


Het Artik platform van Samsung is een open Cloud platform voor het uitwisselen van gegevens dat voorziet in gebruiksvriendelijke API’s en gereedschappen om data veilig te verzamelen, op te slaan en te verwerken van ieder aangesloten apparaat of verbonden Cloud service. Het gebruik van deze applicaties op het Artik platform biedt de mogelijkheid om in betrekkelijk korte tijd IoT oplossingen en services in de markt te lanceren. De Artik Cloud biedt, samen met het Artik assortiment met optimaal geïntegreerde IoT modules, unieke mogelijkheden voor het snel en eenvoudig ontwikkelen en lanceren van nieuwe zakelijke, industriële en commerciële applicaties.


Mobiliteit


Vanuit het Artik Platform kan men direct en eenvoudig communiceren met andere platformen (zoals Amazon Echo, FitBit, Nest, Twitter en Instagram). Hiernaast kan men direct een grote verscheidenheid aan portable apparatuur, domotica diensten (huishoudelijke elektronica) en smartwatches aansluiten op het Artik platform. Voorwaarde is wel dat deze apparatuur op basis van Raspberry Pi (Singleboard computers voorzien van een ARM-processor) ontwikkeld is.


Beveiliging


De beveiliging tussen de aangesloten apparaten en het Artik platform vindt plaats op basis van Transport Layer Security (TLS), de opvolger van Secure Sockets Layer (SSL) en certificaten uitgegeven door een vertrouwde certificeringsinstantie. Hiernaast wordt er ook gebruik gemaakt van de open internet standaarden voor authenticatie en autorisatie waardoor elk apparaat, elke applicatie en elke interactie van de gebruiker via een beveiligde en versleutelde verbinding plaats zal vinden. Het Artik platform biedt uitstekende gereedschappen voor het beheren van identiteiten en machtigingen.


Conclusie


ARTIK Cloud is per direct beschikbaar op basis van een gedifferentieerde prijsstelling voor de zakelijke gebruikers. Zo kan men starten met een gratis account (150 berichten en 25 apparaten), een “Startup” account (1.500 berichten), een “Business Account” (10.000 berichten) en een “Growth” account (100.000 berichten) waar bij de laatste drie accounts een onbeperkt aantal apparaten kan worden aangesloten. De groot zakelijke gebruikers kunnen Samsung Solutions direct benaderen voor taylor-made oplossingen. Het adopteren van het Artik platform biedt bedrijven de mogelijkheid om nieuwe markten aan te boren, extra omzet te genereren en een positieve impuls te geven aan de groei van de onderneming.


Meer informatie: https://artik.cloud/ of neem contact op met onze solution experts.

Ja, ik wil ook een oplossing op maat

Delen