Runnersworld: focus op de klant in plaats van kanalen

Samsung Solutions gaat Runnersworld, formule van Euretco, helpen met een geïntegreerde winkelbeleving die is gebaseerd op de behoefte van de klant.


Runnersworld heeft als doel gesteld om zich meer te focussen op de shopervaring van de klant in plaats van het verhaal van het merk. Samsung Solutions gaat helpen om alle fases van de customer journey dezelfde aandacht te geven. Bas van der Krogt, formule manager Runnersworld: “De klant moet zelf zijn verhaal creëren, dat vervolgens kan worden gedeeld met andere klanten en prospects.”


Om dit doel te ondersteunen gaat Samsung Solutions een Data Exchange platform leveren met predictive intelligence die helpt bij het sturen van relevante content naar etalage schermen. Het schaalbare platform is eenvoudig uit te breiden naar andere gebieden van de customer experience. Philip Boas, directeur Samsung Solutions: “We gaan de winkelbezoeker laten interacteren met technologie, in plaats dat de retailer dicteert wat er gebeurd.” Het platform ontwikkeld klantervaringen door het slim koppelen van data aan devices als schermen, sensoren, camera's en klantentellers. In de eerste fase zal de focus liggen op de data analyse van bezoekersaantallen en loopstromen. Deze uitkomsten genereren onmisbare basisinformatie voor de nieuwe customer journey in de winkels.

Ja, ik wil ook een oplossing op maat

Delen